Foreningsudvikling skabt nedefra

Er det altid de samme personer, der laver det hele? Måske er der ikke noget at sige til det.

• Ja, hvis ikke man har kendskab til opgaverne, byder man heller ikke selv ind på dem.

• Og hvis man skal vente på at blive "prikket" og få tildelt en opgave, bliver man de ekstra hænder på nogle andres projekt.

Vend det på hovedet?

Det drejer sig fremfor alt om mind-set.

• Når vi "udbyder aktiviteter" til alle dem, der hjælper mindst til i foreningen, så er det også det, vi fremavler.

• Hvis vi derimod "skaber aktiviteter" sammen med alle dem, der gerne vil bidrage, så er det den adfærd, vi fremmer.

Vi får aldrig alle til at være med, og fred være med det. Men det skal være både nemt og sjovt at være med til at skabe noget sammen. Hvis det tilmed er synligt, ender man ofte med at blive flere.

Konceptet

Foreningsudvikling kræver ofte et større projektleder-kørekort, og så løber man træt i det, inden man ser effekten. Sådan behøver det ikke at være.

Det er både sjovere og mere overskueligt at:

• Starte med udvalgte aktiviteter

• Tilpasse det, mens det er overskueligt

• Lade det sprede sig, når det virker.

Indhold på kurset

• Gør opgaverne synlige for alle medlemmer

• Gør det synligt, at mange andre også hjælper

• Gør det nemt at tage en opgave fra listen

• Gør det nemt at dele på sociale medier, nyhedsbreve mm.

• Kom i gang med simple digitale værktøjer - eller en opslagstavle i klubhuset

• Illustreret med cases fra forskellige idrætsgrene

Kursusformen er en blanding af foredrag, cases, workshops og erfaringsudveksling.

Målgruppe

Bestyrelsen og diverse udvalg - men også trænere og andre frivillige, der står for koordinering af foreningens opgaver.

Det er en stor fordel at deltage flere fra samme forening, så man kommer hjem med samme forståelse for konceptet.

Opret et nyt kursus?

Når jeg har én interesseret forening, et lokale og en dato, kan vi oprette kurset. Derefter finder vi nogle flere interesserede foreninger.

Udfyld formularen, så vender jeg hurtigt tilbage til dig.

Eller skriv til mig på jakob@livetlykkes.dk.

Pris pr. person

Tag initiativ til et kursus og læg lokale til. Sammen finder vi flere deltagere.

• To gratis pladser til værtsforeningen
  • Ellers 400 kr. pr. person

Prisen er inkl. moms og transport. Kurset bliver gennemført ved mindst 10 deltagere.

Der skal dog være mindst en måned eller mindst 50 km mellem to ens kurser.

Pris pr. kursus

Få en fast pris på 5.000 kr. inkl. moms og transport.

Denne model er ofte benyttet af specialforbund, idrætsråd, kommuner, frivilligcentre og større flerstrengede idrætsforeninger.

Her er det jer, der står for at invitere relevante foreninger, og I opkræver et eventuelt deltagergebyr fra dem.