Åbne træninger og åbne atletikstævner giver mange nye medlemmer

Antal børn og unge i Herlev Løbe- og Atletikklub er vokset voldsomt på rekordtid, og tilgangen er primært sket i atletikafdelingen. Det er der flere grunde til:

• Det er sjovt at gå til atletik.
  • Flere gange om året afholder klubben atletikstævner, og helt utraditionelt kan man også deltage, selvom man ikke er medlem af en atletikklub.
  • De åbne atletikstævner bliver oprettet som Facebookbegivenheder, og de når ud til at masse folk i lokalområdet.Nogle bliver nysgerrige og vil gerne prøve at være med. En stor del af dem ender med at melde sig ind.

Åbne træninger i sommeren 2020

I den første uge af sommerferien inviterede klubben til tre åbne træninger / stævner.

Facebookbegivenheden for mandagens åbne træning nåede ud til 5.800 personer ved i store træk at følge strategien fra kurset Rekruttering med Facebookbegivenheder - suppleret med annoncekampagne for få hundrede kroner.

Alene om mandagen dukkede der nye 20 børn op. En del af dem vender nok tilbage efter sommerferien.

Medlemstilgang

Jeg har ikke de aktuelle tal, men jeg frem til september 2019 var udviklingen ret imponerende. Og der er ingen grund til at tro, at det stoppede der.

Rekruttering af nye medlemmer med aktiviteter for potentielle medlemmer

Min egen knægts historie

Emil havde gået til fodbold i næsten 2 år, men lige omkring hans 7 års fødselsdag inviterede atletikklubben til ungdomspointstævne. Det skulle han da prøve, selvom han ikke gik til atletik.

Stævnet havde deltagelse af flere atletikklubber, og så var der ca. 10 unger, der ikke var medlem af nogle af dem.

Emil deltog i 40 meter sprint, længdespring og boldkast - og han har ikke efterfølgende sat sine ben i fodboldklubben.

Det var i maj 2019, og der var tre andre unger, der også blev medlem i den måned. Efter sommerferien kom der endnu flere til.

Rekruttering med Facebookbegivenheder

Hvad er vigtigt, når man laver aktiviteter for potentielle medlemmer?

Hvordan optimerer man sin Facebookbegivenhed til en PR-maskine?

Det er nogle af de emner, vi kommer igennem her:

Rekruttering med Facebookbegivenheder (Online kursus)